Arminia Bielefeld lijkt het record op de meeste promoties naar de Bundesliga nóg een beetje scherper te zetten. 'Die Arminen' kunnen zich bij een zege op Dynamo Dresden verheugen op de achtste promotie naar het hoogste niveau.

De keerzijde van de medaille is echter dat de club ook al zeven keer degradeerde en ook dat is een record.

Officieuze promotie

Sinds er in mei weer in Duitsland gevoetbald wordt, houdt het nog niet over bij Bielefeld. De club won pas één van de vijf wedstrijden en speelde vier keer gelijk. Toch zag het concurrenten Hamburger SV en VfB Stuttgart amper dichterbij komen. Daarom is bij een zege maandagavond promotie zo goed als zeker.

Als rodelantaarndrager Dresden opgerold wordt, is het verschil tussen Bielefeld en nummer drie Stuttgart negen punten met nog drie wedstrijden te spelen. Daarnaast bedraagt het verschil in doelsaldo nu al veertien goals in het voordeel van de ploeg van trainer Uwe Neuhaus.

Kortom: het moet wel heel gek lopen, wil dat nog misgaan. En dan is na elf jaar - en twee tussenstapjes naar de 3. Liga - een terugkeer in de Bundesliga een feit.

Kampioenschap en promotie

Pas komend weekend kan Bielefeld ook het kampioenschap binnenhalen. Bij twee zeges of een zege en puntenverlies van HSV is de ploeg niet meer in te halen.

Voor HSV is directe promotie dan nog steeds mogelijk: ook de runner-up pakt een direct ticket voor de Bundesliga. De nummer drie - nu Stuttgart - .speelt een tweeluik met de nummer zestien in de Bundesliga. Ook FC Heidenheim en SV Darmstadt zitten nog op het vinkentouw. (FOX Sports)

Arminia Bielefeld - Dynamo Dresden zie je vanavond vanaf 20.30 uur op FOX Sports 1 en 4

Gerelateerd

Stand