Hiep, hiep, hoera! Leo Driessen 65 jaar

Leo Driessen viert vandaag zijn 65ste verjaardag

22 juni 2020
FOX Sports-commentator Leo Driessen mag vandaag 65 kaarsjes uitblazen. De sportverslaggever heeft in de loop der jaren een indrukwekkend repertoire opgebouwd.

Op 22 juni 1955 zag Leo Driessen het levenslicht in Amsterdam. Na een studie aan de pedagogische academie en werk in het onderwijs ging hij in 1982 aan de slag bij het NOS-programma Langs de Lijn. Bij de publieke omroep begon Driessen ook zijn carrière als sportverslaggever. 

Naast voetbal deed de Amsterdammer ook verslag van wielrennen en schaatsen. Zo becommentarieerde hij de Elfstedentocht van 1986 en deed hij het radioverslag van de Tour de France eind jaren 80. ​Hij was bij de Tour niet alleen als verslaggever te horen, maar ook als het bekende typetje Ab Kaashoek.

De 65-jarige Driessen is niet alleen bekend van de sportjournalistiek, ook in de muziekwereld boekte hij successen. Als tekstschrijver heeft hij meerdere tophits op zijn naam staan. Zo schreef hij in 1994 samen met Han Kooreneef het nummer 'Dromen zijn bedrog' van Marco Borsato. 

Na TV-klussen bij onder andere Veronica en RTL is Driessen tegenwoordig voetbalcommentator bij FOX Sports en radiomaker bij Radio NH. (FOX Sports)