Gijs Smal
Gijs Smal - © Pro Shots

Twente haalt productieve linksback Smal van FC Volendam

26 juni 2020
Gijs Smal is de nieuwe linksback van FC Twente. De 22-jarige verdediger komt over van FC Volendam.

Smal debuteerde in 2017 voor FC Volendam en maakte afgelopen seizoen onder trainer Wim Jonk een stormachtige ontwikkeling door. Als linksback leverde Smal een grote bijdrage aan het spel van FC Volendam. Hij scoorde zes keer.

FC Twente was op zoek naar een nieuwe linksachter na het vertrek van huurling Calvin Verdonk en José Matos. Smal is de eerste versterking voor de Tukkers voor het nieuwe seizoen. Smal tekent een verbintenis voor drie seizoenen met een optie voor nog een jaar.

"Ik ben heel blij met deze overstap. Het sportieve plaatje bij FC Twente klopte voor mij en ik kijk ernaar uit om straks voor deze mooie club te spelen", klonk het enthousiast uit de mond van Smal.

Technisch directeur Jan Streuer is blij met de komst van de Noord-Hollander. "Hij heeft het afgelopen jaar een sterke groei doorgemaakt en was met zes goals en tien assists van grote waarde. Als linkerverdediger heeft hij ook de goede aanvallende kwaliteiten. Hij is een harde werker en een ambitieuze speler", aldus Streuer. (FOX Sports/ANP)