Rick van Drongelen
Rick van Drongelen - © Pro Shots

Erop of eronder: HSV hoopt op Houdini-act op laatste speeldag

28 juni 2020
Afgelopen week leek Hamburger SV alles te verspelen waar het dit seizoen voor gestreden heeft. FC Heidenheim versloeg HSV in de 96ste (!) minuut en klom zodoende over de Traditionsverein naar de derde plaats, die recht geeft op het spelen van de play-offs voor promotie en degradatie. Zondag krijgt HSV een herkansing; maakt de ploeg van Timo Letschert en Rick van Drongelen na één jaar kans op een terugkeer in de Bundesliga?

De late tegentreffer en het puntverlies tegen Heidenheim zijn tekenend voor HSV dit seizoen. Eerder werd er al in extremis averij opgelopen tegen Greuther Fürth (2-2), VfB Stuttgart (3-2 verlies) en Holstein Kiel (3-3). Bij HSV lijken goede resultaten plaats te hebben gemaakt voor 'promotiepaniek', zo zag Arnold Bruggink enkele weken geleden al. 

Toch gloort er nog altijd licht aan de horizon voor HSV. Als Heidenheim op bezoek bij kampioen Arminia Bielefeld punten verspeelt en HSV wint, zijn de play-offs een feit. Zelfs een gelijkspel kan genoeg zijn voor de ploeg van trainer Dieter Hecking, maar dan moet Heidenheim verliezen bij Bielefeld.

Hoe dan ook, HSV zal tegen Sandhausen moeten laten zien waar het eerder dit seizoen zo goed in was: met overtuigend spel tegenstanders de baas zijn. 

Een domper voor HSV in aanloop naar het cruciale duel is het ontbreken van centrale verdediger Letschert. De oud-speler van onder meer Roda JC, FC Groningen en FC Utrecht kampt met een knieblessure en zal zodoende vanaf de tribune moeten toekijken. (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand