Robben met het Groningen-shirt (Bron: FC Groningen)
Robben met het Groningen-shirt (Bron: FC Groningen) - © FOXSports.NL

Terugkeer Robben leidt tot massale run op seizoenkaarten FC Groningen

27 juni 2020
De terugkeer van Arjen Robben bij FC Groningen heeft geleid tot een run op seizoenkaarten bij de eredivisieclub. Amper 2 uur nadat Robben had aangekondigd dat hij aan een rentree bij zijn jeugdliefde werkt, meldde Groningen problemen te hebben met de website waarop fans zo'n kaart kunnen bestellen.

"Vanwege de grote belangstelling voor seizoenkaarten hebben wij problemen met de online kaartverkoop. Er wordt hard aan gewerkt! We hopen op begrip", schrijft de club bij een foto van Robben, met in z'n handen een shirt van Groningen. Vrijdag stond de teller op zo'n 8000 verkochte seizoenkaarten.

De aanvaller uit Bedum werd als 12-jarig jongetje opgenomen in de jeugdopleiding van de noorderlingen. Vier jaar later, in december 2000, debuteerde Robben in de hoofdmacht. De linksbuiten maakte al snel zoveel indruk, dat PSV hem in 2002 aantrok.

Robben werd kampioen in Eindhoven en vulde zijn erelijst verder bij Chelsea, Real Madrid en Bayern München. Vorig jaar nam hij afscheid van het profvoetbal. Robben werd onlangs weer gesignaleerd op het trainingscomplex van Bayern. Naar eigen zeggen om fit te blijven, maar hij bleek aan een rentree te werken. Zondag geeft Robben op een persconferentie in het stadion een toelichting op zijn terugkeer op de velden. (ANP)