Robert Lewandowski
Robert Lewandowski - © Pro Shots

Rummenigge: "Lewandowski beste spits ter wereld"

28 juni 2020
Bayern München heeft met Robert Lewandowski de beste spits ter wereld in de gelederen. Dat vindt Karl-Heinz Rummenigge, de bestuursvoorzitter van de club die voor het achtste jaar op rij kampioen van Duitsland werd.

Lewandowski maakte zaterdag in de laatste competitiewedstrijd tegen VfL Wolfsburg (0-4) zijn 34ste doelpunt van het seizoen en zijn 162ste competitietreffer in dienst van Bayern.

De Poolse spits evenaarde daarmee Rummenigge op de tweede plaats van de topscorerslijst aller tijden van de 'Rekordmeister' in de Bundesliga. Gerd Müller staat met 365 goals op eenzame hoogte.

 "Het is een ongelooflijke prestatie om 34 doelpunten te maken in één seizoen", zei Rummenigge vol bewondering. "Alleen 'Der Bomber' Gerd Müller heeft ooit meer goals gemaakt in een jaar. We zijn Robert Lewandowski veel dank verschuldigd. Hij is de beste spits ter wereld."

De 31-jarige Pool miste dit seizoen drie van de 34 competitieduels. Lewandowski ontving voor de vijfde keer een beeldje van een kanon, als topscorer van de Bundesliga. Alleen Müller (zeven keer) werd dat vaker. Met in totaal 236 treffers, waarvan een deel voor Borussia Dortmund, is de Pool de meest trefzekere buitenlander ooit in de Bundesliga. (ANP)

Gerelateerd

Stand