KNVB
KNVB - © ANP

KNVB, Ajax en UEFA roepen op om het voetbal opnieuw uit te vinden

1 juli 2020
De KNVB, Ajax, UEFA, de Johan Cruijff Arena roepen, samen met veel andere Europese voetbalorganisaties, bedrijven op hun favoriete sport opnieuw uit te vinden. Zij willen gezamenlijk het voetbal zo goed als mogelijk aan de coronapandemie aanpassen.

Onder de vlag van het 'Football Innovation Platform' willen al deze organisaties zich richten op innovaties voor fans, spelers, media, clubs, stadions, competities en bonden. De kennis die wordt opgedaan met dit initiatief wordt gedeeld met alle Nederlandse clubs.

Het eerste initiatief wordt woensdag gelanceerd; 'Reimagine Football'. Een wereldwijde zoektocht naar innovaties die het voetbal kunnen helpen aanpassen aan de impact van corona. Bedrijven kunnen hun oplossingen indienen via een onlineplatform en de leden van het Football Innovation Platform zullen zelfstandig nieuwe oplossingen uit het programma selecteren en implementeren.

Het doel is de meest veelbelovende oplossingen zo snel mogelijk in de praktijk van het voetbal te brengen. Het platform kan worden gebruikt door de voetbalgemeenschap en andere organisaties om kennis uit te wisselen en de onderlinge samenwerking te bevorderen. (FOX Sports/ANP)