Memphis
Memphis - © Pro Shots

Memphis meteen in topvorm bij rentree voor Lyon

1 juli 2020
Aanvaller Memphis Depay heeft na een lang revalidatietraject een geslaagde rentree gemaakt bij Olympique Lyon. In de eerste oefenwedstrijd van zijn club na de Franse coronastop liet de international van Oranje zich meteen gelden. In het ongelijke duel met de bescheiden Zwitserse ploeg Port Valais in Evian-les-Bains (12-0) was de oud-spits van PSV goed voor vier treffers en vier assists.

De Nederlander opende al snel de score uit een strafschop. Daarna tekende hij ook voor de vierde treffer. Bij twee andere goals in de eerste helft verzorgde Memphis de assist. Ook na de rust (7-0) maakte de aanvaller indruk. Hij bracht zelf 8-0 en 11-0 op zijn naam en gaf de assist bij de negende treffer en de twaalfde treffer van zijn ploeg.

Memphis liep op 15 december in de competitiewedstrijd tegen Stade Rennes een zware knieblessure op. Hij moest een operatie ondergaan en stortte zich daarna vol op zijn revalidatie. Hij wilde op tijd fit zijn voor het EK dat eigenlijk deze zomer zou worden gehouden. De Europese eindronde is als gevolg van de coronacrisis echter een jaar verplaatst.

Voor Memphis Depay valt er deze zomer met Lyon echter nog wel wat te winnen. De Franse competitie is als gevolg van de coronacrisis beëindigd, maar Olympique zit nog wel in de Champions League. De ploeg van trainer Rudi Garcia won eind februari het eerste duel met Juventus in de achtste finales met 1-0. De return is begin augustus waarna de Final 8 in Lissabon plaatsvindt.

Voordat Lyon in de Champions League weer in actie komt, speelt de ploeg van Memphis en Kenny Tete in de finale van de Franse League Cup op 31 juli tegen Paris Saint-Germain. (FOX Sports/ANP)

Podcast: Voetbalpraat - 1 juli

1 juli 2020
Podcast: Voetbalpraat - 1 juli
Voetbalpraat van woensdag 1 juli met Vincent Schildkamp, Kees Kwakman, Hans Kraay jr. en Leo Driessen over de aanval van FC Utrecht op de top...