Ronald Koeman
Ronald Koeman - © Pro Shots

Koeman: "Naar ritme en vorm Eredivisie-spelers kijken"

5 juli 2020
Ronald Koeman gaat in september kritisch kijken naar de Oranje-spelers in de Eredivisie.

Het Nederlands elftal komt begin september weer bij elkaar voor wedstrijden in de Nations League tegen Polen en Italië. Het nieuwe seizoen van de Eredivisie is dan nog niet eens begonnen. "Ik hoop dat de spelers uit de Eredivisie dan al veel oefenwedstrijden hebben gespeeld. Maar anders zal ik zeker naar ritme en vorm moeten kijken als ik spelers ga selecteren". Koeman vreest dat veel voetballers na de zomer overbelast raken door de vele duels die ze moeten spelen.

'Kijken naar meerwaarde Robben' 

De bondscoach wil niet vooruitlopen op een mogelijke rentree van Arjen Robben bij het Nederlands elftal. "Laten we nu eerst wachten totdat hij echt gaat spelen bij FC Groningen", zei hij bij Studio Sport. "En dan moeten we kijken of hij een meerwaarde heeft voor de Nederlandse competitie. Daarna kijken we weer of dat leidt tot nieuw contact."

Koeman heeft Robben vorig jaar nog opgezocht in München. "Hij heeft toen aangeven dat hij wilde stoppen als international", vertelde de bondscoach. "Laten we het aankijken. Maar voor FC Groningen is het geweldig. Die club heeft mindere seizoenen achter de rug met minder publiek op de tribune. Dan is de terugkeer van Robben geweldig. Laten we hopen dat hij zijn niveau weer haalt."

Supporters van FC Utrecht hopen dat Wesley Sneijder ook voor het eerst voor hun club gaat uitkomen. "Dat is moeilijk als je er zo lang uit bent", zei Koeman. "Ik geloof daar niet in. ik zie dat niet gebeuren."

De bondscoach herhaalde nogmaals dat hij het Nederlands elftal volgend jaar op het EK wil leiden. Barcelona hoeft op korte termijn niet bij hem aan te kloppen. (FOX Sports/ANP)

Podcast: Voetbalpraat - 5 juli

5 juli 2020
Podcast: Voetbalpraat - 5 juli
Voetbalpraat van zondag 5 juli met Jan Joost van Gangelen, Vincent Schildkamp, Kees Kwakman en Mario Been over de rentree van Wesley Sneijder,...