Lionel Messi
Lionel Messi - © Pro Shots

Barça-voorzitter: "Messi sluit zijn carrière bij ons af"

6 juli 2020
Josep Maria Bartomeu, voorzitter van FC Barcelona, zegt dat Lionel Messi zijn voetballoopbaan zal afsluiten bij de Catalaanse club.

Hij weersprak daarmee de steeds sterker wordende geruchten dat de Argentijnse sterspeler zijn volgend jaar aflopende contract niet wil verlengen.

"Messi heeft gezegd dat hij zijn voetballeven hier zal afsluiten", zei Bartomeu bij de Spaanse zender Movistar, kort na de 4-1-overwinning van FC Barcelona bij Villarreal. "Ik ga de details verder niet prijs geven omdat we ons nu focussen op de competitie en we met veel spelers in onderhandeling zijn. Maar Messi heeft verklaard hier te willen blijven, we kunnen dus nog langer van hem genieten."

De 33-jarige Messi tekende voor het laatst in 2017 een contract. Die verbintenis loopt volgend jaar af. Volgens radiozender Cadena Ser is hij het met veel zaken binnen de club niet eens en twijfelt hij ook over het niveau van de huidige ploeg. Het verschil met koploper Real Madrid bedraagt vier punten, met nog vier duels voor de boeg. (ANP)