Nani schittert bij Orlando: "De MLS is een vermakelijke competitie"

Inter Miami en Orlando City openen MLS Is Back Tournament

8 juli 2020
Inter Miami en Orlando City schieten vannacht het MLS Is Back Tournament op gang. 25 MLS-Teams strijden om de titel, punten die meetellen voor de competitie en een ticket voor de Amerikaanse variant van de Champions League.

Inter Miami en Orlando City FC openen in de nacht van woensdag op donderdag het bal op het ESPN Sportcomplex in Florida. Oud-topvoetballer David Beckham is clubeigenaar bij Inter Miami, bij Orlando City staat 112-voudig Portugees international Nani onder contract. De 33-jarige oud-speler van onder meer Manchester United behoort nog steeds tot de stervoetballers in de MLS. 

Inter Miami wacht nog op de eerste zege in de MLS. De eerste twee duels in de reguliere competitie, gespeeld in maart, gingen verloren. Orlando begon het seizoen met een nederlaag en een gelijkspel. 

Walhalla voor Nederlanders

Atlanta United startte beduidend beter aan de competitie met twee zeges onder leiding van Frank De Boer. De MLS is de laatste jaren een populaire competitie voor Nederlandse spelers en trainers.

Zo won Kelvin Leerdam afgelopen jaar de titel met Seattle Sounders en beproefden ook Jaap Stam, Siem de Jong, Maikel van der Werff en Jürgen Locadia (Cincinnati FC), Eloy Room en Vito Wormgoor (Columbus Crew), Danny Hoesen (San Jose Earthquakes), Johan Kappelhof (Chicago Fire), Kai Koreniuk (LA Galaxy), Alexander Büttner (New England Revolution) en Kenneth Vermeer (LAFC) hun geluk in de Verenigde Staten. 

Poule E kan worden bestempeld als de 'Nederlandse' poule met Columbus Crew, FC Cincinnati en Atlanta United. Cincinnati en Columbus nemen het in de nacht van 11 juli en 12 juli tegen elkaar op in 'Hell is Real Derby'. 

Wat staat er op het spel?

De duels in de groepsfase tellen mee voor de stand in de MLS-competitie. Na de groepsfase strijden zestien teams om de titel en een ticket voor de CONCACAF Champions League, het belangrijkste clubtoernooi voor teams uit Noord-Amerika, de Caraïben en Centraal-Amerika. De finale wordt gespeeld op 11 augustus. (FOX Sports)

Het openingsduel van het MLS Is Back Tournament Orlando City - Inter Miami zie je in de nacht van woensdag 8 juli op donderdag 9 juli om 02.15 uur LIVE op FOX Sports 1 en FOX Sports 4

Gerelateerd