Vaclav Cerny
Vaclav Cerny - © Pro Shots

Officieel: Cerny op huurbasis naar FC Twente

9 juli 2020
Vaclav Cerny vertrekt voor één seizoen op huurbasis naar FC Twente. Cerny komt over van FC Utrecht en is de tweede versterking voor FC Twente. Eerder werd linksback Gijs Smal al overgenomen van FC Volendam.

"Ik ben heel blij met FC Twente, ik wil hier vechten voor een plek. Ik heb een fijn gesprek gehad met trainer Ron Jans, dat gaf vertrouwen. Ik ken FC Twente goed, ik ben immers al zes jaar in Nederland. Mijn eerste goal in de eredivisie maakte ik tegen FC Twente, dat was voor mij persoonlijk een bijzonder moment. De club heeft een prachtig stadion met een geweldige sfeer. Grote spelers hebben hier gespeeld. Ik heb er heel veel zin in", aldus Cerny op de website van FC Twente. 

De 22-jarige Cerny was jarenlang een grote belofte in de jeugd van Ajax. Maar uiteindelijk wist de Tsjech niet door te breken in het eerste elftal. Cerny werd vorig jaar voor een kleine miljoen euro overgenomen door FC Utrecht. Bij Utrecht wist Cerny in dertien Eredivisie-duels niet tot scoren te komen. (FOX Sports)