Memphis Depay
Memphis Depay - © Pro Shots

Veolia trofee volgende week met o.a. Memphis en Dolberg op FOX Sports

10 juli 2020
Volgende week strijden Memphis Depay en Kenny Tete met Olympique Lyon samen met OGC Nice, Rangers FC en Celtic om de Veolia Trofee. Van 16 tot en met 18 juli zijn er vier oefenwedstrijden in het Parc Olympique Lyonnais. Het toernooi dient voor Lyon als voorbereiding op de Champions League.

Op donderdag 16 juli staan er twee wedstrijden op het programma. Eerst neemt OGC Nice, waar oud-Ajacied Kasper Dolberg onder contract staat, het op tegen de Schotse landskampioen Celtic. Daarna ontvangt Lyon Rangers FC, waar Steven Gerrard aan het roer staat. Zaterdag 18 juli speelt Nice tegen Rangers en het toernooi wordt afgesloten met het duel tussen Lyon en Celtic.

Door de Franse competitie is net als door de Eredivisie een streep gezet vanwege corona, maar Lyon moet over een maandje wel aan de bak in de Champions League. In februari won Lyon verrassend de heenwedstrijd van de achtste finale van Juventus. In Lyon werd het toen 1-0. De return in Turijn staat op 7 augustus gepland in Turijn. 

Ook voor Rangers FC is het een handig voorbereidingstoernooi. De ploeg uit Glasgow verloor de heenwedstrijd in de achtste finale van de Europa League op eigen veld met 3-1 van Leverkusen. De return is 5 augustus in de BayArena en ook bij ons te zien.

16 juli:
18.15 uur: OGC Nice - Celtic 
20.45 uur: Lyon - Rangers FC
 
18 juli:
18:15 uur: OGC Nice - Rangers FC
20.45 uur: Lyon - Celtic

Alle wedstrijden zijn LIVE te zien op FOX Sports. (FOX Sports)

Gerelateerd