Verhit potje in de Copa Libertadores
Verhit potje in de Copa Libertadores - © Pro Shots

Copa Libertadores in september hervat

11 juli 2020
De Copa Libertadores, zeg maar de Zuid-Amerikaanse Champions League, gaat op 15 september verder na een lange pauze vanwege de coronapandemie. Het toernooi bevindt zich nog in de groepsfase en wordt in hetzelfde format maar zonder publiek hervat. Het is de bedoeling dat de finale in de tweede helft van januari in het Maracanã-stadion van Rio de Janeiro wordt gespeeld.
De Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol besliste verder dat de strijd om de Copa Sudamericana op 27 oktober wordt vervolgd. Het tweede clubtoernooi is te vergelijken met de Europa League. De finale van die competitie is in het Argentijnse Córdoba. In Europa worden de Champions League en de Europa League in een verkorte toernooivorm in augustus uitgespeeld, ook al omdat in september het nieuwe Europese seizoen moet beginnen.

"De wens het voetbal te laten terugkeren wordt zo geconcretiseerd, met daarbij alle nodige maatregelen die de gezondheid van alle betrokkenen moeten beschermen", zei voorzitter Alejandro Dominguez. Eerder moest de Conmebol de Copa América, de landencompetitie van Zuid-Amerika, met een jaar uitstellen naar juni 2021. (ANP)

De Copa Libertadores en Copa Sudamericana zijn LIVE te zien op FOX Sports

Gerelateerd