Corona
Corona - © FOXSports.NL

Corona-uitbraken bij FC Zürich en Parma

11 juli 2020
De komende twee competitiewedstrijden van de Zwitserse voetbalclub FC Zürich zijn uitgesteld vanwege een uitbraak van het coronavirus binnen de selectie. Zürich zou zaterdagavond in het eigen stadion Letzigrund aantreden tegen FC Sion, maar dat duel is tot nader order uitgesteld. Ook de uitwedstrijd van dinsdag tegen FC Basel is van het programma gehaald.

De Kosovaarse verdediger Mirlind Kryeziu van FC Zürich testte vrijdag positief op Covid-19. Hij werd direct thuis in quarantaine gezet. In overleg met de lokale autoriteiten besloot de clubleiding om alle spelers die deze week tot de selectie behoorden voor de uitwedstrijd tegen Neuchâtel Xamax (1-1) voor tien dagen in thuisisolatie te laten gaan.

Een testronde onder spelers en stafleden van FC Zürich leverde heel wat positieve gevallen op. Hoeveel precies wil de club niet onthullen. Zürich zegt in overleg te gaan met de organisatie van de Zwitserse competitie. Met nog zeven wedstrijden te gaan, staat Zürich op de vijfde plaats. De competitie loopt in principe tot begin augustus. Bij een andere club uit de stad Zürich, Grasshoppers, heeft ook een speler positief getest op het coronavirus. Grasshoppers speelt op het tweede niveau.

Oud-FC Groningen-speler Mimoun Mahi speelt sinds dit seizoen voor de Zwitserse club, maar zat de laatste vier wedstrijden niet bij de selectie. In een reactie aan FOX Sports geeft hij aan in thuisquarantaine te zitten en dat hij nergens last van heeft. Mahi is nog niet getest.

Parma

Ook spelers en stafleden van de Italiaanse voetbalclub Parma moeten voorlopig in afzondering verblijven. Bij een medewerker van de huidige nummer 12 van de Serie A is het coronavirus geconstateerd. Volgens Parma gaat het niet om een voetballer. Alle andere uitgevoerde tests op het coronavirus bij de club vielen negatief uit.

De selectie en de begeleiding dienen onder medisch toezicht op het trainingscentrum in quarantaine te blijven. Wel mag er gewoon volgens het schema worden getraind en gespeeld. Parma treedt zondag op eigen veld achter gesloten deuren aan tegen Bologna, tenzij op de dag van de wedstrijd tijdens een testronde nieuwe besmettingen bij Parma worden vastgesteld. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd