Max Verstappen
Max Verstappen - © Pro Shots

Verstappen derde in Steiermark, overtuigende overwinning voor Hamilton

12 juli 2020
Max Verstappen is bij de Grote Prijs van Steiermark als derde geëindigd.

De coureur van Red Bull moest winnaar en wereldkampioen Lewis Hamilton in een Mercedes voor zich dulden. Diens teamgenoot Valtteri Bottas haalde Verstappen in de slotfase nog in en werd tweede. De Fin heeft met de zege van vorige week de leiding in het WK. Hij heeft 43 punten. Hamilton volgt met 47 punten. Verstappen heeft nu 15 punten.

Verstappen ging als tweede van start in de tweede race van het met vertraging gestarte F1-seizoen. Hamilton vertrok van poleposition en hield zijn positie bij de start.Verstappen moest McLaren-coureur Carlos Sainz voor zien te blijven. Omdat Charles Leclerc zijn Ferrari achterop bij teamgenoot Sebastian Vettel reed, kwam er meteen een safetycar op de baan. Ook na de herstart veranderde er niets aan de posities.

De Red Bull-coureur was een week eerder in de elfde ronde uitgevallen met een technisch defect. Toen lag Verstappen ook op de tweede plaats, achter Bottas. De Finse Mercedes-coureur reed toen van poleposition naar de zege. In de tweede race op het circuit van Spielberg kon Verstappen de Mercedes voor zich niet bedreigen. Hamilton had al snel een voorsprong van ruim vijf seconden en vergrootte die marge ook na de pitstops.

De Limburger moest in de slotfase Bottas van zich af zien te houden. In de 66e ronde zag hij de Fin voorbijkomen, maar knokte hij zich in de daaropvolgende bochtenserie terug. Een ronde later verloor hij zijn positie echter definitief aan de Mercedes, ook omdat hij daarna voor de tweede keer van banden wisselde. (ANP)

Gerelateerd