Letzigrund
Letzigrund - © ANP

Zürich laat jeugdteam opdraven bij volgende competitiewedstrijden

13 juli 2020
Hoewel de hele selectie in quarantaine zit, gaat de Zwitserse voetbalclub FC Zürich deze week toch de competitiewedstrijden tegen FC Basel en Young Boys spelen. De nummer 6 van de ranglijst stuurt het beloftenteam naar Basel. "We zitten in een zeer moeilijke situatie", zegt voorzitter Ancillo Canepa, die net als zes spelers en drie stafleden van FC Zürich positief heeft getest op het coronavirus.

"We hebben de voors en tegens tegen elkaar afgewogen en besloten om de komende wedstrijden toch te gaan spelen, in het belang van het Zwitserse voetbal", aldus Canepa. "Als we er zo voor kunnen zorgen dat de competitie afgemaakt kan worden, dient dat het belang van alle clubs. Ons beloftenteam is weliswaar jong, maar de spelers hebben al de nodige ervaring."

Vrijdag bleek een speler van FC Zürich besmet. Een testronde onder alle mensen van de club waarmee hij in contact was geweest, leverde nog heel wat positieve gevallen op. Alle spelers en stafleden zijn voor tien dagen in quarantaine of in thuisisolatie gegaan. De wedstrijd van zaterdag tegen FC Sion werd daarom afgelast. Canepa reisde afgelopen week met de spelersbus mee bij de uitwedstrijd tegen Neuchâtel Xamax. "Ik vertoon geen symptomen en voel me verder goed", aldus de voorzitter. (ANP)

Gerelateerd