Guardiola triomfantelijk na besluit CAS: "Wij spelen volgend jaar in de Champions League"

Guardiola triomfantelijk na besluit CAS: "Wij spelen volgend jaar in de Champions League"

14 juli 2020
Pep Guardiola hoopt dat de kritiek op Manchester City stopt na de gewonnen beroepszaak van de Engelse voetbalclub bij het CAS. Het internationaal sporttribunaal besloot maandag om de Europese uitsluiting van City van twee jaar te schrappen, omdat niet overtuigend kon worden bewezen dat City had gerommeld met de financiën. Bovendien was een deel van de tenlastelegging al verjaard.

Nu Guardiola gewonnen heeft, kan hij het ook niet laten om nog even in te gaan op de kritiek van Javier Tebas. Dat is de president van de Spaanse competitie. Tebas is niet blij met de uitspraak van het CAS. Hij stoort zich aan de clubs van de rijke oliesjeiks, die maar met miljoenen strooien. Het zou oneerlijke concurrentie zijn voor Barcelona en Real Madrid.

Guardiola reageert als door een adder gebeten: "Meneer Tebas moet wel erg jaloers zijn op de Premier League. Hij is een ongelooflijke juridische expert, dus volgende keer zullen we hem wel vragen bij welke rechtbank we moeten zijn. Hij zal wel bezorgd zijn over de Spaanse competitie. Daar moet hij zich op richten. Wij spelen volgend seizoen Champions League, meneer Tebas."

Tebas was niet alleen in zijn onvrede over de gang van zaken van gisteren. Ook Liverpool-trainer Jürgen Klopp baalt: "Het was geen goede dag voor het voetbal. Het is goed dat het systeem van Financial Fair Play bestaat. Het is ingevoerd om teams en clubs te beschermen, zodat geen enkele club te veel geld uitgeeft."

Ook Spurs-coach José Mourinho doet een duit in het zakje: "Het is een schande", aldus de Portugees. "Als Manchester City onschuldig zou zijn, worden ze niet bestraft met een boete van 10 miljoen. Want als je onschuldig bent, krijg je geen boete. En als ze wel schuldig zijn, is de beslissing ook een schande. Dan moeten ze namelijk worden uitgesloten van deelname aan de Europese toernooien. Ik weet niet of Manchester City schuldig is of niet, maar het is in beide gevallen een schandelijke beslissing."

Klopp zag overigens wel nog één voordeel: "Ik ben blij dat Manchester City aan de Champions League mag meedoen. Want anders zouden ze twaalf wedstrijden minder spelen in het seizoen en zouden ze geen spelers rust hoeven te geven in de competitie."  (FOX Sports/ANP) 

Gerelateerd