Ricky van Wolfswinkel
Ricky van Wolfswinkel - © Pro Shots

Van Wolfswinkel na een jaar weer trefzeker voor FC Basel

14 juli 2020
Ricky van Wolfswinkel heeft eindelijk iets om voor te juichen. Voor het eerst in bijna een jaar heeft de spits weer gescoord.

Eind juli 2019 maakte hij in de Champions-League-voorronde de winnende tegen PSV. Toen volgde een periode met heel veel tegenslag. Hij werd in augustus geopereerd aan een hersenaneurysma.

Van Wolfswinkel mocht na ruim een uur invallen tegen FC Zurich en nam in de extra tijd het derde doelpunt voor zijn rekening. Daarna zorgde Frei voor de eindstand van 4-0.

FC Zürich moest voor het uitduel improviseren, omdat de gehele selectie voorlopig in quarantaine zit. Zes spelers, drie stafleden en de voorzitter hebben positief getest op het coronavirus. De wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen FC Sion werd daarom afgelast. In het komende duel met Young Boys zullen de beloften van FC Zürich opnieuw moeten aantreden.

Van Wolfswinkel maakte zijn rentree bij FC Basel na een lichte blessure, die hij eind vorige maand opliep. Zijn contract bij de Zwitserse club zou op 30 juni aflopen, maar beide partijen besloten om in elk geval tot het einde van het huidige seizoen met elkaar door te gaan. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd