Documentaire

Zaterdag documentaire ‘Junior’: charismatische Griffey Jr. verovert honkbalharten

17 juli 2020
Er zijn weinig honkballers met zoveel charisma en charme als Ken Griffey Jr. Tussen 1989 en 2010 veroverde hij de harten van MLB-liefhebbers. Griffey Jr. won diverse individuele prijzen en werd dertien keer opgenomen in het All-Star team. In de documentaire 'Junior' zie je het verhaal van de voormalige topspeler.

Griffey Jr. groeide op in de schaduw van zijn vader George Kenneth Griffey Sr., die in de jaren ’70 en ’80 furore maakte in de MLB. Als vader in een andere stad ging spelen moest junior mee. Zo zag hij hoe zijn vader in 1975 en 1976 de World Series won met Cincinnati Reds. Ondertussen ontwikkelde Griffey Jr. zich als honkballer en werd in 1987 als eerste gekozen in de MLB Draft door de Seattle Mariners.

Na een jaar in de Minor Leagues mocht Griffey Jr. zich melden bij de grote mannen in de Major League. Al snel groeide hij uit tot een publiekslieveling. Hij sloeg de ene na de andere homerun en als buitenvelder was hij verdedigend ook ijzersterk. Zijn glimlach na elke actie werd aanstekelijk.

Junior

"Ik wilde graag honkbal spelen. Ik heb het niet gedaan om het geld. Ik heb het niet gedaan om beroemd te worden. Ik heb het gedaan, omdat ik van honkbal houd", zegt Griffey Jr. in de documentaire ‘Junior’.

Daarin wordt onder meer duidelijk waarom hij nooit voor de New York Yankees wilde spelen. Toen zijn vader er tussen 1982 en 1986 speelde ging Griffey Jr. vaak mee naar het stadion. Tot hij een keer uit de dug-out werd gezet, terwijl de zoon van een andere speler wel gewoon mocht blijven. Dat is hem voor altijd bijgebleven. Hij zei zelfs tegen een fan dat hij liever met pensioen gaat dan ooit in New York te spelen.

Waar zijn vader twee keer de World Series wint, lukt het Griffey Jr. niet om die felbegeerde prijs te pakken. Toch heeft hij het individueel veel beter gedaan en is hij een van de beste honkballers ooit.

De documentaire 'Junior' is zaterdagmiddag om 16:45 te zien op FOX Sports 1

Gerelateerd