Samenvatting Atlanta United - FC Cincinnati

Stam boekt eerste zege met Cincinnati uitgerekend tegen De Boer

16 juli 2020
Frank de Boer en Jaap Stam vormden samen 53 wedstrijden lang het centrale duo van het Nederlands Elftal, maar nu stonden de twee lijnrecht tegenover elkaar op het MLS is Back Tournament. Stam trok aan het langste eind en won voor het eerst met Cincinnati FC. Er werd met 1-0 gewonnen van Atlanta United, dat ruim een uur met tien man speelde en de wedstrijd met negen spelers eindigde.

Frank de Boer zijn wedstrijdplan kon al na minder dan een half uur de prullenbak in. De Ierse verdediger Jake Mulraney pakte al na 26 minuten zijn tweede gele kaart. Toch leek Atlanta vlak voor rust de uitgelezen kans te krijgen om op voorsprong te komen.

Cincinnati-verdediger en oude bekende Maikel van der Werff maakte een overtreding in het strafschopgebied, maar omdat er eerder sprake was van buitenspel legde scheidsrechter Victor Rivas na ingrijpen van de VAR de bal toch niet op de stip. Daar kwam Van der Werff dus goed weg, maar in de zeventigste minuut had hij minder geluk. De oud-speler van Vitesse en PEC Zwolle viel uit met een liesblessure.

Opluchting bij Stam, die Cincinnati in de tweede helft goed uit de startblokken zag komen. Na een offensief bepaalde Amaya in de 75ste de eindstand. De talentvolle middenvelder haalde van afstand knap uit, al ging Atlanta-doelman Brad Guzan niet vrijuit.

Atlanta eindigde de wedstrijd met negen man. J.J. Williams kreeg diep in blessuretijd rood. Rivas zag het in eerste instantie niet, maar de VAR riep de scheidsrechter wederom naar de kant. Daar zag Rivas Williams natrappen, waardoor de 22-jarige aanvaller alvast kon gaan douchen.   

Cincinnati en Atlanta verloren allebei hun eerste wedstrijd. Voor Stam betekent de overwinning zijn eerste zege bij zijn nieuwe werkgever. De andere twee ploegen in groep E, Columbus Crew en NY Red Bulls, spelen vannacht tegen elkaar. (FOX Sports)