Kiki Bertens
Kiki Bertens - © Pro Shots

Bertens ook bij eerste duel op hardcourt hard onderuit

17 juli 2020
Kiki Bertens heeft ook haar tweede tennispartij na de coronapauze verloren. De nummer 7 van de wereldranglijst was tijdens het tweede invitatietoernooi van deze week in Berlijn niet opgewassen tegen de Letse Anastasija Sevastova. Bertens ging op hardcourt na iets meer dan een uur in twee sets onderuit: 6-1 6-4.

De 28-jarige Nederlandse tennisster moest dinsdag in haar eerste partij in Berlijn, op gras, ook al haar meerdere erkennen in de Tsjechische Petra Kvitova: 6-3 6-2. Dat duel duurde nog geen vijftig minuten. Bertens gaf na die eerste nederlaag toe dat het vereiste niveau bij haar nog ver te zoeken was. Ze hoopte op enige verbetering op hardcourt, maar daar was vrijdag nog niet veel van te zien.

Opnieuw maakte Bertens veel fouten en mede daardoor kwam ze ook tegen Sevastova geen moment goed in de wedstrijd. In de tweede set ging het iets beter, maar produceerde ze toch weer te veel afzwaaiers om een derde set te kunnen afdwingen. (FOX Sports/ANP)

Start tennisseizoen uitgesteld

21 juli 2020
Start tennisseizoen uitgesteld
De start van het tennisseizoen voor mannen is uitgesteld. Het toernooi in Washington, dat gepland stond van 14 tot en met 21 augustus, gaat niet...

Gerelateerd