Marcelo Bielsa
Marcelo Bielsa - © Pro Shots

Roemrucht Leeds United na zestien jaar terug in Premier League

17 juli 2020
Leeds United is gepromoveerd naar de Premier League. De promotie kon de koploper van het Championship al bijna niet meer ontgaan, maar na de nederlaag van nummer twee West Bromwich Albion bij Huddersfield Town (2-1) is het zeker.

Leeds United heeft nu vijf punten voorsprong op West Bromwich, dat nog maar een wedstrijd te spelen heeft. De club van coach Marcelo Bielsa eindigt daarom altijd minimaal als tweede, een plaats die goed is voor rechtstreekse promotie. 

De roemruchte club speelde in 2004 voor het laatst in de Premier League. Leeds degradeerde toen na veertien seizoenen op het hoogste niveau waarbij het in 1992 zelfs landskampioen was geworden. De club degradeerde ook nog naar de League One, waarin het drie jaar speelde. Vorig seizoen greep de ploeg van Bielsa net naast promotie.

De Nederlander Pascal Struijk, afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax, heeft een klein aandeel in de promotie. De verdediger kwam drie wedstrijden als invaller in actie. Jay-Roy Grot en Ouasim Bouy staan ook onder contract, maar Grot werd verhuurd aan Vitesse en Bouy belandde op een zijspoor. Mateusz Klich, oud-speler van PEC Zwolle, FC Twente en FC Utrecht, is een van de vaste waarden voor Bielsa dit seizoen. (FOX Sports/ANP)

 

Gerelateerd