Canadese autoriteiten verbieden thuisduels Blue Jays: "Accepteren de beslissing"

Canadese regering verbiedt thuiswedstrijden Toronto Blue Jays

18 juli 2020
Vlak voor de start van het MLB seizoen hebben de Canadese autoriteiten een streep gezet door de thuiswedstrijden van de Blue Jays in het eigen Rogers Centre. Men is bang dat het team bij de uitwedstrijden in heel Amerika besmet raakt met corona en het virus mee terug het land in brengt. En omgekeerd kunnen de bezoekende Amerikaanse teams het virus ook meenemen.

Minister van Immigratie Marco Mendicino verklaarde dat de maatregel genomen is in het belang van de Canadese gezondheidszorg.  Voor niet essentiële reizen geldt een quarantaine plicht van 14 dagen bij binnenkomst in Canada. De MLB vroeg een ontheffing aan. De stad Toronto en de provincie Ontario waren akkoord maar de nationale autoriteiten spreken nu een veto uit. De Blue Jays zijn het enige niet-Amerikaanse team in de MLB.

Hoe de MLB dit probleem gaat oplossen is nog niet bekend. Het seizoen begint op 23 juli en de Blue Jays zouden hun eerste thuiswedstrijd op 29 juli spelen. Een optie is dat Toronto zijn wedstrijden in het Amerikaanse Buffalo afwerkt, vlak over de grens.(FOX Sports)

Gerelateerd