Wesley Sneijder
Wesley Sneijder - © Pro Shots

Sneijder traint maandag toch niet mee met DHSC

21 juli 2020
Wesley Sneijder zal maandag bij de amateurs van DHSC nog ontbreken op het trainingsveld. De recordinternational heeft afgezegd, waarschijnlijk omdat hij dan nog in het buitenland is. Dat meldt RTV Utrecht. Het is nog onduidelijk wanneer de oud-middenvelder wel met de training bij de hoofdklasser gaat beginnen.

Sneijder kreeg eerder van hoofdtrainer Gert Kruys toestemming om vanaf maandag 27 juli bij DHSC mee te mogen doen. "Er is veel publiciteit naar uitgegaan, daarom is het goed om te laten weten dat hij er maandag niet bij is", liet voorzitter Hans Berrens op de regionale zender weten. "Als hij vindt en denkt dat hij kan, is het de bedoeling dat hij zal aansluiten."

De 36-jarige Sneijder heeft nauwe banden met de club uit de wijk Ondiep. Het sportcomplex van DHSC draagt zijn naam, z'n broertje Rodney is aanvoerder van het eerste elftal en z'n oudere broer Jeffrey is de assistent van trainer Kruys.

Sneijder stopte een jaar geleden als profvoetballer. Supporters van FC Utrecht willen dat hij, net als Arjen Robben bij FC Groningen, terugkeert als prof en nog een jaar voor hun club gaat spelen. Sneijder beloofde de fans onlangs om daarover na te denken. Hij denkt binnen twee, drie maanden weer topfit te kunnen zijn. (ANP)

Gerelateerd