Bryan Ruiz
Bryan Ruiz - © Pro Shots

Bryan Ruiz keert terug naar Costa Rica

23 juli 2020
Bryan Ruiz heeft een nieuwe club gevonden. Hij keert terug in Costa Rica en gaat spelen voor Ajajuelense, zo meldt die club via de officiële kanalen. Ruiz had graag teruggekeerd naar zijn oude club FC Twente, maar dat konden de Tukkers zich financieel niet veroorloven.

Ruiz komt uit jeugd van Ajajuelense en speelde daar drie seizoenen, voordat hij naar Europa vertrok. De club kondigde zijn komst aan tijdens een persconferentie. Ruiz tekent in Costa Rica een contract voor 2,5 jaar.

Niet naar FC Twente

Ruiz gaf eerder deze week in de Twentse krant aan dat hij graag terug had willen keren in Enschede, maar dat hij geen aanbieding had ontvangen van de Tukkers. De Costa Ricaan was in 2010 een belangrijke pion in de kampioensploeg van FC Twente. Ruiz was transfervrij na een vertrek bij Santos. 

FC Twente kon Bryan Ruiz niet terug naar Enschede halen. Technisch directeur Jan Streuer noemde de komst van de 34-jarige Costa Ricaan 'financieel onverantwoord'.

"Bryan komt van buiten de EU, en het is onverantwoord voor ons om een speler van 34 jaar, die twee jaar lang nauwelijks heeft gespeeld, een salaris van 440.000 euro te geven", aldus Streuer tegenover Tubantia. (FOX Sports)

 

Gerelateerd