Frank de Boer vertrekt bij Atlanta United

Frank de Boer weg bij Atlanta United

24 juli 2020
Frank de Boer en Atlanta United hebben in onderling overleg afscheid van elkaar genomen. Dat meldt Atlanta United vrijdagavond via de officiële kanalen. Naast De Boer vertrekken ook zijn assistenten Orlando Trustfull en Bob de Klerk en videoanalist Erwin Koenis.

De Boer werd met Atlanta United al vroeg uitgeschakeld in het MLS is Back Tournament. De oud-international zei woensdag nog niet aan opstappen te denken.

De Boer was anderhalf jaar lang hoofdcoach bij Atlanta. In zijn eerste seizoen verloor hij met de club de eindstrijd van de Eastern Conference van Toronto FC. De Boer pakte twee prijzen met de club. In augustus vorig jaar won Atlanta de Campeones Cup, een duel tussen de kampioen van de MLS en de winnaar van de Mexicaanse competitie. Twee weken later legde Atlanta beslag op de Amerikaanse beker.

'Het was een geweldige ervaring' 

"Namens Atlanta United wil ik Frank bedanken voor zijn leiderschap en inzet voor de club", aldus Darren Eales, voorzitter van Atlanta. "Onder leiding van Frank beleefde Atlanta in 2019 een succesvol seizoen, zowel in de MLS als internationaal. Na overleg met Frank is wederzijds de beslissing genomen uit elkaar te gaan. Met het winnen van twee prijzen in zijn eerste seizoen, zal hij altijd deel uitmaken van de geschiedenis van de club. Met grote waardering en respect wensen we hem het allerbeste in de toekomst."

De Boer zegt zelf over zijn vertrek: "Ik ben dankbaar voor de kans die ik heb gehad bij Atlanta United. Coachen in de MLS en wonen in Atlanta was een geweldige ervaring en een welkome nieuwe uitdaging. Ik zal de supporters hier in Atlanta nooit vergeten, ze zijn echt bijzonder. Ik wil de spelers, coaches en staf bedanken voor al hun steun, het was mij een genoegen om met jullie allemaal samen te werken."

De 50-jarige De Boer begon zijn loopbaan als hoofdtrainer eind 2010 bij Ajax. Met de Amsterdammers behaalde hij vier landstitels op rij. In de zomer van 2016 ging De Boer aan de slag bij Internazionale, waar hij een kleine drie maanden later alweer moest vertrekken. Ook bij zijn volgende werkgever, het Engelse Crystal Palace, volgde snel ontslag. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd

Stand

Team G P D
Groep A
1 Orlando City SC 3 7 3
2 Philadelphia Union 3 7 2
3 New York City FC 3 3 -2
4 Inter Miami CF 3 0 -3
Groep B
1 San Jose Earthquakes 3 7 3
2 Seattle Sounders FC 3 4 2
3 Vancouver Whitecaps FC 3 3 -2
4 Chicago Fire FC 3 3 -3
Groep C
1 Toronto FC 3 5 1
2 New England Revolution 3 5 1
3 Montreal Impact 3 3 -1
4 D.C. United 3 2 -1
Groep D
1 Sporting Kansas City 3 6 2
2 Minnesota United FC 3 5 1
3 Real Salt Lake 3 4 0
4 Colorado Rapids 3 1 -3
Groep E
1 Columbus Crew SC 3 9 7
2 FC Cincinnati 3 6 -1
3 New York Red Bulls 3 3 -3
4 Atlanta United FC 3 0 -3
Groep F
1 Portland Timbers 3 7 2
2 Los Angeles Football Club 3 5 4
3 Houston Dynamo 3 2 -1
4 LA Galaxy 3 1 -5