Struijk na

Leeds-verdediger Pascal Struijk over 'megafeest', Bielsa en de Premier League-droom

25 juli 2020
Leeds United is na zestien jaar eindelijk terug in de Premier League. Leeds-verdediger Pascal Struijk maakte de promotie van dichtbij mee, vierde een week lang feest en kijkt uit naar het spelen in de Premier League onder toptrainer Marcelo 'El Loco' Bielsa.

Zestien jaar moest de voormalige Premier League-grootmacht Leeds United wachten op promotie en toen het eenmaal zover was, vierde de stad massaal feest. Struijk, die speelde in de jeugd van ADO Den Haag en Ajax en sinds 2018 actief voor Leeds, maakte de euforie van dichtbij mee: "Het was een megafeest, de hele stad heeft zestien jaar gewacht op dit moment. De ontlading was massaal." 

Struijk kon binnen een week drie keer feest vieren. "De avond van de promotie naar de Premier League hebben we feestgevierd. De dag erna kregen we te horen we dat we kampioen waren geworden, dus was er weer feest en nadat we de beker kregen, was er nog meer feest." 

Nuchter blijven voor 'El Loco' Bielsa

De 20-jarige linkspoot kreeg na de coronabreak zijn kans van trainer Marcelo Bielsa en zorgde ervoor dat hij tussen de festiviteiten door nuchter was om een goede indruk achter te laten. Niet al zijn ploeggenoten verschenen echter topfit aan de aftrap. "Een paar andere spelers kunnen misschien nog wel zeggen dat ze met een katertje gespeeld hebben", lacht Struijk. 

De verdediger hoopt indruk te hebben gemaakt op 'El Loco' Bielsa, de eigenzinnige toptrainer van Leeds. "Hij is gek van voetbal, gek van kennis en de verhalen over zijn tijd in Argentinië zeggen genoeg. De afgelopen twee jaar heeft hij de manier van voetballen en de hele club veranderd." 

Struijk verwacht volgend seizoen met Bielsa de stap naar het Engelse voetbalwalhalla te zetten: "Ik hoop van wel, zoals het er nu uitziet, speel ik in de Premier League." (FOX Sports)