Fellaini houdt

Spektakel in China: Fellaini kopt drie keer raak binnen zeven minuten

26 juli 2020
Voormalig Belgisch international Marouane Fellaini heeft zich laten gelden op de openingsdag van de vanwege het coronavirus lang uitgestelde Chinese voetbalcompetitie. Zijn club Shandong Luneng versloeg het Dalian Yifang van trainer Rafael Benitez en oud-Feyenoorder Sam Larsson met 3-2. Fellaini was de grote man met drie doelpunten in een tijdsbestek van 7 minuten.
Tussen de 79e en de 86e minuut scoorde de lange Belg, telkens met het hoofd. Daarmee werkte hij een 1-0-achterstand weg. In de 93e minuut werd het nog 3-2.

Fellaini was eind maart de eerste voetballer uit de Chinese Super League die positief testte op het coronavirus. Na een verblijf van drie weken in het ziekenhuis volgde een periode in quarantaine.

Het seizoen in China zou eigenlijk in februari beginnen. Alle wedstrijden worden nu gespeeld zonder publiek. De zestien teams zijn opgesplitst in twee hotelcomplexen - een in Dalian in het noordoosten van China en een in Suzhou, dicht bij Shanghai. Spelers en teamleden zijn de komende zeventig dagen verplicht in hun hotel te blijven. Bij overtredingen worden de teams uit de competitie gezet. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd