Kiki Bertens
Kiki Bertens - © Pro Shots

Bertens ingeschreven voor WTA-Cincinnati, maar deelname onzeker

29 juli 2020
Kiki Bertens staat op de deelnemerslijst van het WTA-toernooi van Cincinnati, maar of ze ook daadwerkelijk meedoet is allerminst zeker. De helft van de mondiale top tien schreef zich niet in voor het voorbereidingstoernooi op de US Open. Het toernooi van Cincinnati wordt eenmalig op het complex van de US Open in New York gespeeld.

Als de situatie rondom het coronavirus niet verbetert, reist Kiki Bertens niet af naar de Verenigde Staten. Dat betekent dat ze niet mee zal doen aan de US Open, die voor eind augustus op de kalender staat. Dat stelt Remko de Rijke, haar fysieke trainer en partner.

"Wij staan er nog hetzelfde in. Zoals het er nu voor staat, met deze voorwaarden en onder deze omstandigheden, gaan we niet", aldus De Rijke. "Tenzij de komende weken voorwaarden ineens een stuk beter worden. Maar dan kan er niet meer worden ingeschreven."

 Afwezigen

Ashleigh Barty en Simona Halep, de nummer 1 en 2 van de wereld, zagen af van inschrijving. Ook de namen van Bianca Andreescu, Naomi Osaka en Elina Svitolina ontbreken op de lijst.

Karolina Pliskova, de mondiale nummer 3, meldde zich wel aan. Door de absentie van veel topspeelsters is Bertens voorlopig als derde geplaatst op het toernooi dat ze in 2019 op haar naam wist te schrijven. Het toernooi moet op 20 augustus beginnen. (ANP)

Barty niet naar US Open

30 juli 2020
Barty niet naar US Open
De nummer één van de wereld in het vrouwentennis, Ashleigh Barty, heeft zich donderdag teruggetrokken uit de US Open vanwege angst voor de coronaviruspandemie....