Van Bronckhorst krijgt mooie goals om de oren in China

Van Bronckhorst opnieuw hard onderuit in China

donderdag 30 juli
Giovanni van Bronckhorst heeft opnieuw een zware nederlaag moeten incasseren in de Chinese competitie. De Nederlandse trainer verloor met zijn club Guangzhou R&F ook de tweede competitiewedstrijd: landskampioen Guangzhou Evergrande Taobao won met maar liefst 5-0.
Van Bronckhorst debuteerde zondag met een 3-0-nederlaag tegen Shenzhen FC in de Super League, waarvan de start vanwege de coronacrisis met bijna vijf maanden was uitgesteld.

"Al met al een zeer teleurstellend begin voor mezelf, maar ook voor het team en de club", zei de 45-jarige Rotterdammer toen. "We hebben nog dertien wedstrijden te gaan, maar het moet wel veel beter, want wat ik nu heb gezien, is niet de manier waarop ik het team wil zien spelen."

Van Bronckhorst zag dat Paulinho, de Braziliaanse aanvoerder van Guangzhou Evergrande, de score vroeg opende. De kampioensploeg van trainer Fabio Cannavaro liep daarna uit naar een royale zege. Van Bronckhorst zit met zijn ploeg in groep A, met Dalian als vaste speelstad. De duels uit poule B, met daarin ook acht clubs, zijn in Suzhou. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd