Memphis Depay
Memphis Depay - © Pro Shots

Memphis Depay volledig fit voor Franse bekerfinale

30 juli 2020
Memphis Depay is helemaal klaar voor zijn officiële rentree, nadat hij op 15 december vorig jaar zijn kruisband afscheurde. Vrijdag staat zijn club Olympique Lyon in de finale van de Coupe de la Ligue tegenover grootmacht Paris Saint-Germain.

In de oefenwedstrijden in aanloop naar de bekerfinale maakte Depay al een scherpe indruk. Zo scoorde hij vier keer in zijn eerste wedstrijd tegen de bescheiden Zwitserse ploeg Port Valais en was hij met een hakje achter zijn standbeen ook trefzeker in een oefenduel met Celtic.

"Memphis heeft hard gewerkt en is er klaar voor", zegt Rudi Garcia, trainer van Olympique Lyon. Nadat Depay de voorste kruisband van zijn rechterknie afscheurde, wilde hij op tijd fit zijn voor het EK. Maar dat toernooi werd vanwege de coronacrisis echter met een jaar opgeschoven.

De Coupe de la Ligue is het tweede bekertoernooi in Frankrijk, dat qua status onder de Coupe de France zit. "We weten dat we de underdog zijn, maar ook wij hebben een sterk team", aldus Garcia, die met Lyon in de afgebroken competitie naast Europees voetbal greep. (ANP)

Gerelateerd