Van Gaal op de Gay Pride in 2013
Van Gaal op de Gay Pride in 2013 - © ANP

Van Gaal: "Profvoetballer uit de kast gaat langer duren dan iedereen denkt"

vrijdag 31 juli
Volgens Louis van Gaal gaat 'het nog langer duren dan iedereen denkt' voordat er een betaald voetballer uit de kast zal komen. Dat zegt Van Gaal vandaag in een uitgebreid interview met de Gaykrant over homoseksualiteit in het voetbal.

Volgens Van Gaal zijn er wel homoseksuele profvoetballers, ook in Nederland. "Maar niet veel. De voetbalwereld is geen afspiegeling van de maatschappij." Op de vraag of hij met homoseksuele profvoetballers heeft gewerkt, zegt de trainer: "Er is niet één speler in mijn carrière die gezegd heeft: ik ben homo. Niet één. Dat zegt genoeg. Ik heb het wel heel vaak gedacht en vermoed bij spelers. Maar als iemand daar niet zelf mee komt, wil ik hem daar niet mee belasten."

Van Gaal vertelt verder dat er over dit thema in de voetbalwereld 'over het algemeen niet gesproken' wordt, omdat de voetballerij 'heel conservatief in denken en doen' zou zijn. De trainer geeft aan spelers te waarschuwen als ze uit de kast zouden willen komen. "Je moet heel veel moed en kracht hebben om dat te doen, want de voetbalwereld en de boze buitenwereld lijken geaardheid een lastig probleem te vinden." Van Gaal: "Homoseksualiteit wordt nog door velen als afwijkend gedrag gezien."

Vanwege het coronavirus gaat de Canal Parade dit jaar niet door. (FOX Sports)

Gerelateerd