Paris Saint-Germain heeft ook de Coupe de la Ligue veroverd. De Franse kampioen won in de finale via strafschoppen van Olympique Lyon. Beide ploegen benutten hun eerste vijf penalty's, maar daarna stopte PSG-keeper Keylor Navas de inzet van Bertrand Traoré. Memphis was ondanks het verlies dankbaar na afloop.

Pablo Sarabia schoot de club uit Parijs naar de winst nadat er in de reguliere speeltijd en de verlenging was niet gescoord (0-0). PSG werd eerder uitgeroepen tot kampioen van de voortijdig afgebroken Franse voetbalcompetitie en won vorige week ook de Coupe de France, het belangrijkste bekertoernooi in Frankrijk. Oud-Ajacied Mitchel Bakker, die geen penalty hoefde te nemen, stond wederom in de basis en pakte de laatste Coupe de la Ligue Dat bekertoernooi verdwijnt nu van de kalender. PSG pakte in 2015, 2016 en 2018 ook al alle mogelijke prijzen in eigen land.

Memphis

Bij Lyon maakte Memphis Depay als aanvoerder zijn rentree in een officiële wedstrijd na een zware knieblessure. De aanvaller van Oranje hield het 80 minuten vol in het Stade de France. Memphis zei dat het de nederlaag hard aankomt, maar is ook vooral dankbaar na een moeilijke periode.

Europees voetbal

Doordat Lyon niet wist te winnen van PSG, heeft de ploeg van Memphis als nummer 7 van de competitie, zich alsnog te plaatsen voor Europees voetbal. Lyon heeft nog een kleine kans om volgend seizoen toch Europees te spelen, maar het moet dan wel de Champions League winnen. (FOX Sports/ANP)