Mijlpaal voor Oranje-international Tromp in tweede MLB-duel

Oranje-international Tromp leeft droom in MLB

zaterdag 1 augustus
Chadwick Tromp heeft een droomweek achter de rug in de MLB. De 25-jarige catcher van San Francisco Giants maakte woensdag z'n debuut op het hoogste niveau tegen San Diego Padres en vertolkte in het duel met Texas Rangers een hoofdrol.


Tijdens z'n tweede wedstrijd op het hoogste niveau sloeg Tromp voor het eerst een honkslag, kwam zelf twee keer over de thuisplaat en zorgde hij in de zesde inning voor een 'double'. Het was voor de Oranje-international, geboren op Aruba, de allereerste RBI in de MLB. Mede dankzij deze acties van Tromp kwamen de Giants op een 6-2 voorsprong. Uiteindelijk wonnen de Giants met 9-2 van de Rangers.

Kansen voor 'TrompicalStorm'
In de afgelopen week is de catchersituatie bij de San Francisco Giants enorm veranderd. De startende catcher en superster Buster Posey is bang voor het coronavirus en wil niet in actie komen. Daardoor is Tromp, die zichzelf 'TrompicalStorm' noemt, op het laatste moment toegevoegd aan het roster van de Giants. Eerder zou een viertal catchers in Summer Camp strijden om een plek als backup catcher achter Posey, maar nu zijn er opeens twee plekken te vergeven. En Oranje-international Tromp, die in de winter tekende bij de Giants, speelt zich nu aardig in de kijker. (FOX Sports)