Nick Kyrgios
Nick Kyrgios - © Pro Shots

Ook Kyrgios zegt af voor US Open en deelt sneer uit aan Djokovic

zondag 2 augustus
Ook de Australische tennisser Nick Kyrgios verschijnt vanwege de coronapandemie dit jaar niet op de US Open. Kyrgios zei zondag op Twitter het grandslamtoernooi in New York over te slaan voor "de honderdduizenden Amerikanen die hun leven hebben verloren".

Kyrgios volgt met het besluit een rits aan toppers die al hebben afgezegd, waaronder zijn landgenote en nummer 1 van de wereld bij de vrouwen Ashleigh Barty, die haar deelname aan het Amerikaanse tennistoernooi vorige week introk uit angst om besmet te raken met het coronavirus.

"Het doet me pijn tot in mijn kern", zei de Australische nummer 40 van de wereld in een videobericht op Twitter. "Maar ik sla over voor de mensen, voor mijn 'Aussies', voor de honderdduizenden Amerikanen die hun leven hebben verloren, voor jullie allemaal."

Felle kritiek op Djokovic 

Kyrgios haalde in zijn videoboodschap bovendien keihard uit naar sommige collega’s, die volgens hem ''dansen op de tafels'' en ''proberen snel geld te verdienen met het organiseren van exhibitie toernooien''. Daarmee verwees hij naar Novak Djokovic. De nummer 1 van de wereld moest eerder dit jaar zijn zelf georganiseerde Adria Tour voortijdig beëindigen nadat enkele spelers, onder wie Djokovic zelf, besmet bleken met het virus. Tijdens het toernooi werd het niet zo nauw genomen met de veiligheidsvoorschriften. Ook dook Djokovic met collega-tennissers een discotheek in, waar geen afstand werd gehouden.

US Open

De Amerikaanse tennisbond liet vrijdag weten er vanuit te gaan dat de US Open doorgaat. De USTA heeft in samenspraak met medici, veiligheidsexperts en de staat New York een plan opgesteld om de kans op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk te houden. Op 31 augustus moet de US Open van start gaan. (FOX Sports/ANP) 

Gerelateerd