RKC-speler Tahiri: "Waarom moeten wij bang zijn voor Ajax?"

Soap rond Sow gaat verder: RKC vraagt arbitrage aan

3 augustus 2020
De soap rond de afwezigheid van Sylla Sow gaat verder. De aanvaller van RKC heeft zich deze voorbereiding nog niet laten zien op de training, en RKC vraagt nu een arbitrage-zaak aan. Volgens het Brabants Dagblad zijn Sow en RKC het niet eens over het contract van de speler. Sylla Sow zou er vanuit gaan dat hij transfervrij is, volgens RKC is er een optie gelicht in zijn contract.

Technisch directeur Mohammed Allach wil snel het gesprek met Sow aan gaan. “De status is dat hij hier niet is. Lastig om hier nu een label aan te plakken. We gaan elkaar goed in de ogen kijken.”

Het is geen geheim dat RKC personele problemen heeft omdat er veel spelers zijn vertrokken. Ook voor Anas Tahiri is er interesse. Hij staat in de belangstelling van Besiktas. RKC-trainer Fred Grim vindt het voor de ontwikkeling van Tahiri beter als hij in Waalwijk blijft, maar snapt dat de ploeg uit Istanbul een verleidelijke club is.

Zaterdag speelt RKC de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Ajax. Grim is niet echt blij dat RKC gekoppeld is aan Ajax, aangezien je normaal gesproken niet het seizoen start tegen zo'n sterke ploeg. Tahiri ziet het juist wel ziet zitten.

Ajax - RKC is zaterdag om 18.45 uur live te zien op FOX Sports 1

(FOX Sports)