Mesker kritisch op Bertens: "Na vijf maanden had je best fit mogen zijn"

Mesker kritisch over Bertens: "Na vijf maanden had je best fit mogen zijn"

4 augustus 2020
Na vijf maanden coronastop is het tennisseizoen weer opgestart. Gisteren begon in Italië het WTA-toernooi van Palermo. De Nederlandse Arantxa Rus stond er wel op de baan, Kiki Bertens ontbrak. De beste speelster van Nederland voelt zich nog niet wedstrijdfit, tot onbegrip van onze tenniscommentator Marcella Mesker. "Dan denk ik, ja... vijf maanden...oké ze heeft vakantie gehouden en haar lichaam rust gegeven. Maar je had toch best wel nu in deze tijd fit mogen zijn. Maar goed, ze zal er haar redenen voor hebben."

Kiki Bertens twijfelt nog over deelname aan de US Open. Mesker adviseert haar om wél aan te treden. De Nederlandse nummer 7 van de wereldranglijst is niet van plan af te reizen naar New York als de situatie rondom de coronavirus in de komende weken niet verbetert. De US Open begint op 31 augustus. 

Mesker verwacht dat dinsdag bekend wordt gemaakt dat het toernooi van Madrid, vorig jaar gewonnen door Bertens, niet doorgaat. En het virus rukt ook in Europa weer op. "Misschien zijn Cincinnati en New York de enige toernooien die nog doorgaan. Ik zeg spelen", aldus Mesker. (FOX Sports)