Een aantal voetballers of stafleden van Ajax is besmet geweest met het coronavirus. Dat is gebleken uit testen die half juni zijn uitgevoerd.

Volgens De Telegraaf gaat het om in totaal dertien personen. Een woordvoerder van Ajax wil dat aantal niet bevestigen. Hij kan wel kwijt dat half juni bijna negentig voetballers, stafleden en andere personen rond de selecties van Ajax en Jong Ajax getest zijn. Bij een aantal van hen zijn dus antistoffen tegen corona aangetroffen.

Het is onduidelijk waar en hoe alle slachtoffers besmet zijn geraakt. Ze hoeven ook geen symptomen van het longvirus hebben gehad. Naar alle waarschijnlijkheid hebben ze het virus voor juni opgelopen. De poorten van sportpark De Toekomst bleven zo'n anderhalve maand op slot nadat de eredivisie en eerste divisie in maart werden afgebroken vanwege de pandemie.

Op dit moment is niemand bij Ajax besmet met het coronavirus, zo meldt een woordvoerder. Alleen André Onana kan nog niet trainen. De doelman kampt met een enkelblessure. Spelers en stafleden van Ajax worden voortdurend getest op corona.

Poulsen

Begin maart speelde Ajax op bezoek bij sc Heerenveen. Het bleek de laatste Eredivisiewedstrijd, omdat daarna het coronavirus roet in het eten gooide voor het Nederlandse voetbal. Uit voorzorg reisde assistent Christian Poulsen destijds niet mee naar Friesland. Op zijn verjaardag was namelijk de Deen Thomas Kahlenberg aanwezig en bij hem werd het coronavirus aangetroffen. Ajax greep in en liet Poulsen, de inspanningsfysioloog en de fysiotherapeut thuis aangezien ze dichtbij Kahlenberg waren gekomen. Erik ten Hag zei destijds in maart op de persconferentie: "De dokter is de expert en die heeft de groep geïnformeerd. De groep is gerust. Morgen gaat Winston Bogarde mee op de bank als vervanger." (FOX Sports/ANP)