ajax-az
ajax-az - © FOXSports.NL

Eredivisie-kampioen van 2021 plaatst zich direct voor Champions League

5 augustus 2020
De kampioen van de Eredivisie van het seizoen 2020/2021 plaatst zich direct voor de Champions League. Voor Istanbul Basaksehir viel vanavond het doek in de Europa League en dat betekent dat Nederland op de coëfficiëntenlijst niet meer ingehaald kan worden door Turkije.

Basaksehir, dat twee weken geleden voor het eerst kampioen werd van Turkije, verloor vanavond kansloos van Kopenhagen met 3-0. De Turken zijn uitgeschakeld, wat betekent dat Nederland verzekerd is van een top tien klassering. Nederland staat nu negende op de coëfficiëntenlijst en sluit op die positie hoogstwaarschijnlijk het seizoen af.

Ook nu hoeft Ajax als Nederlandse nummer één waarschijnlijk geen voorronde-wedstrijden te spelen voor de Champions League. Alleen als Napoli of Olympique Lyon in de komende weken de Champions League wint, dan moeten de Amsterdammers alsnog een ticket verdienen in de voorrondes. Lyon speelt morgen in de achtste finales tegen Juventus, Napoli speelt een dag later tegen FC Barcelona. (FOX Sports)