De La Torre
De La Torre - © Club Portal

Heracles pikt transfervrije aanvaller op bij Fulham

6 augustus 2020
Heracles Almelo heeft de transfervrije aanvaller Luca de la Torre vastgelegd. De 22-jarige Amerikaan, die ook in het bezit is van een Spaans paspoort, had een afgelopend contract bij Engelse Fulham FC. De la Torre heeft in Almelo een contract voor twee jaar getekend met een optie voor nog een seizoen.

De la Torre is blij met zijn komst naar Heracles. "Deze club speelt graag attractief voetbal. Dat past denk ik goed bij mijn technische stijl van spelen. Daarover heb ik ook goede gesprekken gevoerd met onder meer trainer Frank Wormuth. Daar sprak vertrouwen uit. Ik kan niet wachten om te laten zien wat ik in huis heb."

Technisch directeur Tim Gilissen zegt dat hij De la Torre een veelzijdige speler is met een prima techniek. "Hij kan als flankspeler op beide kanten uit de voeten, maar ook als aanvallende middenvelder. Hij biedt ons daarmee extra opties."

De la Torre doorliep alle jeugdelftallen van de Verenigde Staten en maakte op 2 juni 2018 zijn debuut voor de nationale ploeg in een duel tegen Ierland. (FOX Sports)