Van Persie terug bij Feyenoord: "Tegen Dick kan ik geen nee zeggen"

Van Persie terug bij Feyenoord: "Tegen Dick kan ik geen nee zeggen"

7 augustus 2020
Robin van Persie keert terug bij Feyenoord. De oud-international gaat bij de Rotterdammers aan de slag met de voorhoedespelers.
"Het is geen officiële functie", zegt Van Persie. "Ik vind het daarom ook lastig om het een naam te geven. Ik zie mezelf bijvoorbeeld niet als een spitsentrainer. Volgens mij is het een win-winsituatie: ik ga hier ontdekken of ik dit leuk vind en ik help de staf hier een beetje mee."

Trainer Dick Advocaat wil de 37-jarige Van Persie er graag bij hebben. De twee werkten eerder samen bij de Turkse club Fenerbahçe. Van Persie: "Eigenlijk zou ik vorig seizoen al aansluiten, maar dat bleef uiteindelijk nog beperkt. Dick belde me en vroeg of ik wilde komen. En tegen Dick kan ik geen nee zeggen."

Van Persie beëindigde een jaar geleden zijn voetballoopbaan bij Feyenoord. Met de club won hij in 2002 de UEFA Cup en na zijn terugkeer in 2018 ook de KNVB-beker.

"Het afgelopen jaar heb ik alleen maar dingen gedaan die ik leuk vind", aldus Van Persie. "Ik werk als analist in Engeland, ben veel met mijn familie op pad, sport veel. Nu ga ik bekijken of dit ook iets is waar ik van geniet."

Van Persie gaat samenwerken met spelers waarmee hij zelf nog bij Feyenoord voetbalde, zoals Steven Berghuis en Nicolai Jørgensen. "Ik voel me nog meer speler dan trainer. Ik was als speler al van de dialoog en wil ook in deze rol samen tot mooie dingen, leuke oefeningen komen. Ik heb niet één filosofie: er leiden meer wegen naar Rome." (ANP)