Van Veenendaal & Van der Gragt
Van Veenendaal & Van der Gragt - © Pro Shots

Supertrio met 222 interlands keert terug in Eredivisie Vrouwen

7 augustus 2020
Arjen Robben maakt zijn rentree in de Eredivisie. Maar ook de Eredivisie Vrouwen is komend seizoen drie topspeelsters rijker: Sari van Veenendaal, Mandy van den Berg en Stefanie van der Gragt. Samen goed voor 222 Oranje-interlands.

Sari van Veenendaal

Het wordt genieten van één van de beste keepsters ter wereld. Want Sari van Veenendaal is na een buitenlands avontuur bij Arsenal en Atlético Madrid terug op de Nederlandse velden. PSV pikte de aanvoerder van de Oranjevrouwen gratis op. De nu dertigjarige Van Veenendaal heeft 67 interlands gespeeld, werd Europees kampioen en eindigde als tweede op het WK van 2019.     

Mandy van den Berg

Ook in de verdediging hebben de PSV Vrouwen er een parel bij: de 29-jarige Mandy van den Berg. De Europees kampioene van 2017 kwam tot 90 interlands en speelde jarenlang in het buitenland, onder meer bij Liverpool, Reading en Valencia.

Stefanie van der Gragt

Oranje-international Stefanie van der Gragt is de derde topper die terugkeert in de Eredivisie Vrouwen. De 27-jarige verdediger is goed voor 65 interlands en een bomvolle prijzenkast, met een Europees kampioenschap en landstitels met AZ, FC Twente en Ajax. Ze speelde ook een Champions League-finale met FC Barcelona en een WK-finale. Van der Gragt draagt komend seizoen opnieuw het shirt van Ajax. (FOX Sports