De Kuip
De Kuip - © Pro Shots

Veel minder fans toegestaan bij Feyenoord - Sparta

7 augustus 2020
Er mogen zondag toeschouwers zijn bij de oefenwedstrijd tussen Feyenoord en Sparta, maar wel veel minder dan gepland. Vanwege de coronacrisis was de capaciteit al beperkt tot maximaal 7.000 fans, dat worden er nu maximaal 3.000.

Die moeten allemaal een mondkapje dragen als ze in de rij staan om het stadion in te komen. Ook tijdens de wedstrijd moet het mondkapje gedragen worden. Dat maakte de gemeente Rotterdam bekend na overleg met Feyenoord.

Deze week zong tijdens een openbare training in het stadion een groep supporters de spelers toe, iets wat volgens de coronaprotocollen strikt is verboden. Tijdens de persconferentie van donderdagavond haalde premier Mark Rutte dit gedrag van de supporters aan als onacceptabel. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb kondigde direct aan in gesprek te gaan met de clubleiding.

Feyenoord had volgens een woordvoerder circa 3000 kaarten verkocht, precies het aantal mensen dat nu zondag naar binnen mag. De kaartverkoop is daarom direct stilgelegd.

De Rotterdamse club mag voorlopig niet beginnen met het verkopen van tickets voor de oefenwedstrijd van volgende week zondag, 16 augustus, tegen FC Twente. De gemeente en de club wachten eerst de ervaringen van komende zondag af.

Ook in de voetbalstadions moeten alle bezoekers onderling 1,5 meter afstand houden. Alleen mensen uit hetzelfde huishouden of jongeren tot achttien jaar mogen bij elkaar zitten. (ANP)

Feyenoord - Sparta is aanstaande zondag om 14.30 uur live te zien op FOX Sports 1.