Rat Verlegh Stadion
Rat Verlegh Stadion - © Pro Shots

FC Dordrecht - NAC afgelast wegens corona

8 augustus 2020
De oefenwedstrijd tussen NAC Breda en FC Dordrecht is afgelast naar aanleiding van twee coronagevallen bij de Brabantse voetbalclub. De twee ploegen uit de Keuken Kampioen Divisie zouden elkaar zondag vanaf 12.15 uur treffen in het stadion van Dordrecht.

"In aanloop naar de wedstrijd tegen FC Dordrecht is de gehele selectie en staf opnieuw getest op corona. Uit deze test zijn twee positieve testen teruggekomen. Om deze reden kan de wedstrijd tegen FC Dordrecht geen doorgang vinden. Omwille van de AVG-wetgeving en de privacy zal NAC niet bekendmaken welke personen dit zijn", meldde de club uit de Keuken Kampioen Divisie zaterdagavond. De selectie en staf van NAC ondergaan iedere week een coronatest. NAC heeft besloten het trainingskamp per direct te beëindigen. (ANP/FOX Sports)

Ook een speler van Feyenoord is positief getest op het coronavirus. De club maakt niet bekend om welke speler het gaat. Feyenoord meldt dat de speler in quarantaine gaat en tijdelijk geen deel uitmaakt van de wedstrijdselectie.

De spelers van Feyenoord zijn vrijdag, in aanloop naar het duel met Sparta, getest op het coronavirus. De club oefent zondag tegen de stadsgenoot.

Feyenoord-Sparta is zondag vanaf 14.30 uur LIVE te zien op FOX Sports 1.

Besmetting bij Willem II
Binnen de selectie van Willem II is ook een speler positief getest. Daardoor wordt zaterdag niet geoefend tegen IJsselmeervogels.

De club uit Spakenburg heeft laten weten naar aanleiding van de coronabesmetting niet af te willen reizen naar Tilburg. In plaats daarvan traint Willem II zaterdag achter gesloten deuren. 

Ook speler ADO positief getest

ADO Den Haag is de derde Eredivisieploeg waarbij zaterdag naar buiten komt dat een speler besmet is met corona. De oefenwedstrijd van ADO tegen Almere City kan zaterdag, volgens het protocol van de KNVB en in overleg met de club uit Almere, wel gewoon doorgaan. (FOX Sports