Stanley Cup
Stanley Cup - © ANP

De Stanley Cup play-offs barsten los!

11 augustus 2020
De NHL play-offs gaan eindelijk beginnen. Zestien teams strijden om de felbegeerde Stanley Cup. Net als de rest van de sportwereld ziet het seizoen voor de ijshockeyers er heel anders uit.

Waar de NBA en de MLS hebben gekozen voor een hervatting in Orlando doet de NHL dat in Canada. In Toronto en Edmonton is het seizoen weer opgepakt. Na een aantal kwalificatierondes beginnen dinsdag de play-offs. Teams zijn met maximaal 31 spelers aanwezig in Canada en worden allemaal dagelijks getest voor het coronavirus.

De opzet van de Stanley Cup is ondanks alles niet veranderd. Er zal gewoon een best-of-seven serie zijn vanaf de eerste ronde. 

Regerend kampioen Blues

De ogen zullen natuurlijk gericht zijn op de St. Louis Blues, die vorig seizoen de beker naar huis hebben genomen. De ploeg uit de staat Missouri is als vierde geplaatst in de Western Conference en treft in de eerste ronde Vancouver Canucks. De Blues hebben de afgelopen week alleen geoefend, maar erg goed ging het niet. Sinds de hervatting heeft de kampioen van vorig jaar geen wedstrijd gewonnen.

Een andere favoriet voor de titel zijn de Washington Capitals. Daar staat de Nederlander Daniel Sprong onder contract. De aanvaller heeft nog niet gespeeld sinds de coronabreak, maar dat komt ook door de stevige concurrentie bij de Capitals. Onder meer sterspeler Aleksandr Ovechkin staat tenslotte onder contract bij de ploeg uit Washington.

De teams uit de Eastern Conference zullen al hun wedstrijden spelen in Toronto, terwijl ploegen uit het westen in Edmonton gaan spelen. Om door te gaan naar de volgende ronde moeten teams vier wedstrijden winnen in de best-of-seven series. Uiteindelijk zullen er in oktober twee teams over blijven in de finale.

Het eerste duel van de best-of-seven serie tussen Tampa Bay Lightning en Columbus Blue Jackets is dinsdag om 21:00 LIVE te zien op FOX Sports 6.