Coronavirus in de Bundesliga
Coronavirus in de Bundesliga - © FOXSports.NL

Voorlopig nog geen fans in Duitse stadions

10 augustus 2020
De fans keren voorlopig nog niet terug in de Duitse voetbalstadions. Volgens de gezondheidsministers van de deelstaten in het land heeft dat in de coronacrisis geen prioriteit. De competitie in de Bundesliga werd de afgelopen periode ook al uitgespeeld achter gesloten deuren.
De bewindslieden waren in het overleg van maandag echter niet negatief over het concept dat de organiserende Duitse voetballiga had ingediend. Dat ging onder meer over een beperkt aantal toeschouwers, geen alcoholverkoop en geen fans van de uitspelende club. Op dit moment vinden de ministers het echter een verkeerd signaal om de maatregelen rond het voetbal verder te versoepelen. De vrees is onder andere dat mensen voor en na wedstrijden massaal in cafés en restaurants gaan samenkomen.

Jens Spahn, minister van Gezondheid van de landelijke regering, zei: "In theorie zien de plannen van de Bundesliga er goed uit. Maar theorie is wat anders dan praktijk. Op dit moment achten wij de tijd er nog niet rijp voor. De situatie rond het virus is zo dat we risico's die we kunnen vermijden nog moeten vermijden. Iedereen in Duitsland moet nog heel waakzaam zijn. Voor duizenden mensen in een stadion is het gewoon nog te vroeg."

Dat betekent vermoedelijk dat er in elk geval tot 31 oktober nog zonder publiek wordt gespeeld. (ANP) 

Gerelateerd

Stand