Georgios Giakoumakis
Georgios Giakoumakis - © FOXSports.NL

Giakoumakis nieuwe spits VVV-Venlo

11 augustus 2020
VVV-Venlo heeft met Georgios Giakoumakis een nieuwe spits in huis gehaald. De Griekse aanvaller komt over van AEK Athene en tekent een contract voor twee seizoenen, met een optie voor een extra seizoen.

Giakoumakis is volgens technisch manager Stan Valckx een centrumspits met lengte en snelheid. "Expliciet een type spits waar we nog naar op zoek waren. Iemand die in onze speelstijl past, die uit te voeten kan met veel ruimte achter de laatste linie en die complementair is aan de aanvallende kwaliteiten die we reeds in huis hebben.”

 

Giakoumakis speelde voordat hij richting AEK Athene vertrok bij de Griekse clubs Platanias en Episkopi. Zijn succesvolste seizoen was 2016-17 bij Platanias, waarin hij 11 keer scoorde in 26 competitieduels. Daarmee verdiende hij een transfer naar AEK Athene, maar daar kon hij nooit echt overtuigen. 

De Griek geeft op de clubsite aan de Eredivisie goed te kennen. "Ik volg het Nederlandse voetbal al mijn hele leven. Ik hou van de aanvallende speelstijl in de Eredivisie. Zelf wil ik me graag bewijzen in Nederland. Niet alleen door te scoren, maar door belangrijk voor het team te zijn, op welke manier dan ook. Ik ben heel blij dat VVV-Venlo me die kans geeft.” (FOX Sports)