Samenvatting FC Emmen - FC Groningen

FC Groningen op dreef in Eredivisie Comeback: ruime zege op Emmen

11 augustus 2020
FC Groningen heeft in de FOX Sports Eredivisie Comeback ruim gewonnen van FC Emmen. In stadion De Oude Meerdijk werd het 4-1, mede door twee treffers van het negentienjarige talent Mohamed El Karbachi.

Groningen kwam in de 42ste minuut op voorsprong via Ajdin Hrustic, maar nog voor rust kwam Emmen langszij door een goal van Glenn Bijl. In de tweede helft liepen de bezoekers alsnog uit naar een ruime overwinning, waar Emmen-speler Behadil Sabani een handje bij hielp met een eigen doelpunt.

Groningen op dreef

Groningen is lekker op dreef in de FOX Sports Eredivisie Comeback, met eerder al een 1-0 zege op Heracles Almelo. Voor Emmen geldt juist het tegenovergestelde. Afgelopen vrijdag werd met dikke cijfers verloren van SC Cambuur (5-2).  

Geen Sergio Padt

Keeper Sergio Padt, die eerder deze zomer in de belangstelling stond van FC Emmen, ontbrak in de Groningse selectie. Trainer Danny Buijs koos voor de 22-jarige Jan Hoekstra op doel. 

Emmen presenteert snel Tsjechisch jeugdinternational

FC Emmen presenteert woensdag Tsjechisch jeugdinternational Denis Granecny. De 21-jarige verdediger staat onder contract bij Banik Ostrava en werd het afgelopen seizoen verhuurd aan Ceske Budejovice. Granecny is een linksback, die ook centraal achterin kan spelen. (FOX Sports