Matthijs de Ligt
Matthijs de Ligt - © FOXSports.NL

De Ligt drie maanden aan de kant na schouderoperatie

12 augustus 2020
Matthijs de Ligt is woensdagochtend geopereerd aan zijn rechterschouder en is naar verwachting drie maanden uitgeschakeld, zo meldt Juventus op de clubsite. De centrale verdediger mist daardoor niet alleen de herstart van de Serie A, maar ook de eerste duels van de Nations League met Oranje.

De Ligt kwakkelt al sinds november van vorig jaar met zijn schouder, die toen uit de kom schoot. Door blessures van zijn concurrenten Giorgio Chiellini en Merih Demiral werd een eventuele operatie steeds weer naar voren geschoven. 

Door de uitschakeling van Juventus in de Champions League was er nu wel de ruimte om De Ligt te opereren. Juventus verwacht de verdediger over drie maanden weer terug te zien op het veld.

Hij mist daardoor naast de start van de Serie A ook de eerste duels van Oranje in de Nations League. Het Nederlands elftal speelt op 4 september tegen Polen en op 7 september tegen Italië. 

De Ligt, die woensdag in het ziekenhuis zijn 21ste verjaardag vierde, liet via Instagram weten dat de operatie goed was verlopen en bedankte voor de beterschaps- én verjaardagswensen. (FOX Sports)